Sund December – er mit mål med December. Det betyder for mig, at jeg gør det bedste jeg kan. At jeg er mindful, at jeg tænker mig om.
Det betyder selvfølgelig ikke, at man skal leve mega strangent og slet ikke kan nyde nogle af de lækre ting, julen byder på.

Men med lidt omtanke, kan du faktisk komme rimelig sundt igennem den mest fristende måned… For hvem gider at sidde til Januar og sige ‘fuck.. Det var så de + 5 kg’ … MIIIIIG! Ej, ikke engang mig, og jeg er endda gravid 😂så vægtforøgelse kan jeg ikke engang helt slippe udenom.

Mine tips til en sund December

For at gøre det super let for dig, så vil jeg give dig nogle tips til, hvordan du bedst kommer igennem December, uden at falde fuldstændigt i julegrisen 😉

1. Bestem dig for det

De kloge siger, hvor der er en vilje er der en vej. Min FAR siger ‘Intet er umuligt, for den der bærer viljen i sit hjerte’ – og det kan man jo bruge, uanset hvad det handler om. Hvis det EGENTLIG ikke er så vigtigt for dig, ikke at tage på over julen, men du tænker ‘det kunne da være meget rart…. men altså…. brun sovs’ så kan det selvfølgelig være svært at få en sund December. Men hvis du på forhånd, eller nu bestemmer dig for, at du gerne vil gøre en indsats – er det hundrede gange lettere. Bevidsthed er vejen frem imod et hvert mål. Målet behøver ikke at være perfekt, men blot, at du vil gøre lidt ekstra hist og her, for at få en sund December.

2. Lav maden, når du kan komme til det

Hvis du kan slippe afsted med at lave maden, så er det også dig, som sætter dagsordenen for, hvad der kommer i. Jeg anbefaler i al almindelighed ikke, at man bruger korn. Melprodukter til julebag kan nemt erstattes med kokos eller mandelmel – jeg bruger personligt oftest mandelmel.

Hvis du er med i min gruppe, kan du også snige dig herind og få min opskrift på julebag.

Sukker kan erstattes med bedre og sundere alternativer som kokossukker eller stevia. Det er en lille ændring, som kan have en stor effekt.
Svinekød er meget syrerigt og skaber inflammation i kroppen, så hvis du har lyst, kan du bytte julestegen ud med juleand.
Lav dit eget palæobrød (dette får du opskrift på, når du skriver dig op til min madplan)

Den brune sovs kan laves på rødvin og koges ned og jævnes med cassavamel. Personligt under jeg mig selv lidt fløde i sovsen også selvom jeg normalt ikke bruger mælkeprodukter – men hey, det er også kun jul én gang om året.

3. Vær mindful når du spiser

Julemaden og den hygge der følger med, er en stor del af vores kultur. Fordi det føles så rart og godt at have det fællesskab, vil vi gerne have den raare følelse til at vare lidt længere. Og hvordan gør man det? Ved at spise i længere tid. Eller rettere – spise så man er ved at revne. Am I right?
Det er en sindssygt dårlig vane, som har konsekvenser på badevægten. Derfor er mit råd til dig – spis med måde. Mærk efter i din krop, hvornår du ikke længere er sulten, og stop med at spise dér. Så simpelt er det.

4. Drik en masse vand og rens ud

Det er sådan en simpel ting – men det virker. Hvis vi ønsker at have en sund december, så skal du også drikke vand. Vand hjælper din krop med at rense ud i toksiner, og derfor hjælper det dig også med at holde dig sund. Når du er proppet med toksiner, er du også proppet med væske – og det sætter sig også på badevægten.

Er du alligevel faldet i?

Hvis du alligevel er faldet i, i December, eller hvis du har besluttet dig for, at det er nu, du vil gøre noget ved vægten én gang for alle, så kan jeg hjælpe dig. Jeg har faktisk lavet en gratis madplan, som kan hjælpe dig i den rigtige løsning.  Det er jo ikke hele løsningen, men det kan forhåbentligt give dig blod på tanden til at starte med at gå i en ny retning. I samme omgang kan du jo så også lige finde ud af, om det er noget du gider at bruge mere tid på, som for eksempel ved mit 3 måneders forløb – “The Thyroid Boost – Stofskiftekuren” som netop er lavet til dig med lavt stofskifte – som bare ikke kan tabe dig.

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så smid dem endelig nedenunder blogindlægget her! Jeg glæder mig til at læse dem og svare på alle dine spørgsmål.

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.