Blog

Kæreste SU system – why you gotta be like that? Jeg er faldet i et hul i SU systemet, som jeg ikke tror at særlig mange gør. Min situation er på sin vis ret speciel, da jeg kun mangler et enkelt semester for at blive færdig med min bachelor. Da dette er min virkelighed, er jeg ikke tilknyttet nogle fag dette semester. (hvilket jo også er OK eftersom jeg stadigvæk er syg). Men ikke så OK igen er det, når dette betyder at jeg ikke kan søge ekstra klip af min SU – som jeg i stedet må bruge her, mens jeg er syg.

The system is flawed

Jeg synes egentlig at det virker totalt forkert, at jeg godt kan være på SU. Men jeg kan ikke søge om ekstra sygeklip, fordi jeg ikke mangler nogle fag dette semester. Noget andet ville være, hvis jeg heller ikke kunne være på SU – og det ville jeg på en eller anden bedre kunne forstå. Men at man godt kan være på SU men ikke kan få ekstra sygeklip, selvom man er syg – fordi man ikke mangler nogle fag det semester? Det hænger da ikke helt sammen, synes jeg.

Det sikkerhedsnet er der jo, for at hjælpe når man er syg. Ja. Jeg ved ikke helt hvad ellers jeg skal sige.
Jeg prøver meget hårdt på at ikke gå ind i offer-rollen, at forblive stærk og tænke positivt, og sige til mig selv at det nok skal gå. Men det er svært, når ens drømme bliver taget fra en.

Opdatering

Jeg skrev endnu en mail til mit studie og sagde, at jeg ikke kunne forstå at jeg kunne få SU, men ikke sygemeldes fra SU – som jeg havde fået forklaret af den første rådgiver jeg havde talt med.

Det viser sig at nej, det kan man heller ikke, så nu står jeg faktisk i den situation at jeg hverken kan få SU eller sygedagpenge.

(( Siden hen er der kommet en løsning på problemet. Dette har jeg lavet en video om her! ))

Mere fra mig

Det er ikke første gang jeg skriver om, hvordan jeg føler at systemet svigter dem, som går ned med stress.

I bund og grund synes jeg, at der stadig er forbedringer at gøre på det område.

Hvis du vil høre mere fra mig, kan du følge mig på facebook hvor du kan abonnere på alle mine nye indlæg. Jeg vil være super glad for at have dig med i sundhedsrejse-familien.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer, så smid dem enten på min facebook, send mig en besked på instagram, læg en kommentar på indlægget her eller send mig en mail på stto@itu.dk.

 

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.