• No products in the cart.

Blog

Så er det vel på tide med endnu en stress update. Dagens update bliver ret personligt, men sådan skal det jo være, hvis man skal have en blog omkring stress og prøve at give et ærligt indblik.

Det er 8 måneder siden at jeg gik ned med stress. 8 måneder! Hold nu kæft. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det møg ubehageligt at lave de her status updates. Hver gang må man se sig selv i øjnene og måle sig selv. Man tæller. Og spørger sig selv ‘kan det virkelig være rigtigt’. ‘Sidder jeg stadig her, og er sygemeldt med stress, efter 8. måneder?’.

En ting er, at jeg ikke kunne starte på studiet nu, selv hvis jeg var klar, da jeg ikke mangler nogle fag der forekommer dette semester. Men selv hvis jeg gjorde, havde jeg ikke klaret det – og det må jeg jo se i øjnene.

Stress statusupdate – hvad har jeg lært

I løbet af de sidste otte måneder har jeg lært en fandens masse. Jeg er blevet enormt meget klogere på mig selv, jeg er blevet meget sundere. Jeg tænker mere over hvorfor jeg er som jeg er, og er ved at lære at give plads til hvem jeg er. Jeg har måske også fundet en ny retning i livet. Nogle værdier er blevet omplaceret. Man kan sige, at jeg er måske faktisk blevet et helt nyt menneske. Den lærdom og den udvikling ville jeg ikke for noget havde været for uden. Jeg er LYKKELIG for alt jeg er lært, og jeg er så fandens stolt af mig selv. Jeg er ved at finde ud af, hvem hende Sarah Tenna i virkeligheden er, og jeg er ved at elske og respektere hende. Det har jeg langt fra altid gjort.

Jeg har måtte se i øjnene, at jeg er en person som elsker rigtig meget. Jeg føler rigtig meget. Jeg vil så gerne elskes og accepteres selv. Og jeg har ikke elsket og accepteret mig selv nok, hvilket har gjort at jeg er gået på kompromis med mig selv, for at please andre. For at få andre til at elske og acceptere mig.

Det har resulteret i mange dårlige relationer. Og mennesker, som jeg har tilladt at komme over på min banehalvdel, og påvirke mig.

Det er jeg ved at give slip på nu.

Jeg har lært at nogle ting kræver handling, og andre ting kræver passivitet. Og at passivitet nogle gange er den helt rigtige handling. Jeg har lært, at jeg skal forstå hvad jeg ønsker i mit liv, og at jeg kan manifistere det i mit liv. Og alting kommer, når jeg er klar til at modtage det.

Hvordan har min stress det idag?

Otte måneder er gået, og jeg synes det er for lang tid at gå med stress. Men netop den modstridende følelse er måske tegnet på, at jeg stadig har stress. Jeg har stadig ikke givet slip og accepteret, at sådan er det lige nu. Jeg har travlt med at blive rask.

I forhold til hvor jeg var for et par måneder tilbage så er min angst stort set væk. Jeg har haft et par enkelte dage hvor jeg havde det en lille smule, i forbindelse med at jeg sov mærkeligt i et par uger. Det skete i starten af Januar, at jeg begyndte at vågne midt om natten og ikke kunne sove igen… Dette skete altid i timerne mellem 3-5. Ifølge organuret (som redegør for, hvilken del af din krop, der er i fokus på et bestemt tidpunkt af døgnet) så kunne dette handle om sorg, og give slip og åbne sig for noget nyt.

Jeg havde fornyligt brudt med nogle relationer som engang havde betydet meget for mig – og det var svært for mig at give slip på. Der var også nogle andre ting, i forhold til at skulle give slip på mit gamle jeg for at give plads til det nye… Men jeg kunne godt se mening i, at jeg netop vågnede der, fordi noget var uafsluttet. Så jeg begyndte at skrive i min lille notesbog (jeg har NEDSLIDT flere notesbøger i hele min sygemelding!) om alle de ting, jeg ønskede at give slip på. Allerede første nat, sov jeg igennem.

De sidste par måneder

Jeg synes at December og Januar har været nogle hårde måneder. Der er sket meget. Mange udfordringer – mange ting, som skulle afsluttes.  Og så fik jeg også lige sagt ja til en udfordring, som jeg godt et eller andet sted vidste,at jeg ikke burd…. og det røg lige tilbage i hovedet på mig – og alle mine stress symptomer kom tilbage på fuldt drøn. Det er ingen andens fejl end min egen, det var blot et bevis på, at jeg skal huske at lytte til min intuition.

Og så oven i det hele, har jeg jo sovet rigtig dårligt og været meget syg.. måske af selvsamme grund. Men på sin vis giver det god mening, at alle de gamle ting måtte afsluttes i netop disse måneder – for at gå rigtigt ind i det nye år… Fri fra gårdagens bekymringer, fri fra bånd der holder en tilbage i fortiden. På en måde, er det jo meget symbolsk at jeg valgte at klippe alt mit hår af. Jeg havde brug for at starte forfra.

Som vinteren kom måtte jeg gå indad. Gå i reflektion – gå i pubbe. Og når foråret kommer, vil jeg være klar til at starte forfra. Som en lille sommerfugl der spreder sine vinger!

Ej det er gas – men jeg synes det er meget smukt, hvordan det hele bare passer med årstiden. At vinteren måtte blive inadlukket. Og når solen, det grønne – alt livet kommer igen – så kommer jeg igen. Som et nyt menneske.Faktisk blev jeg det spået, da jeg rejste i USA…. MEN den historie må i få en anden gang. Man skulle næsten tro at mit liv var en novelle, til analyse i en dansktime i Gymnasiet.

Hvordan ser min umiddelbare fremtid ud

Jeg starter på gruppe terapi i næste uge, og jeg håber at det kan give mig et skub fremad. Jeg kan godt mærke at mærkelig søvn og sygdom har taget ret meget af mit overskud og min motivation, og jeg har heller ikke spist så godt (læs: ikke spist så meget!) som jeg burde. Men heldigvis virker det nu til at søvnen er ved at komme i orden igen. Jeg tror at jeg, nu mere end nogensinde må se i øjnene, at selvom at jeg KAN en masse ting nu som jeg ikke plejede at kunne, så betyder det ikke at jeg skal gøre dem. Jeg mangler stadig at regenerere. Vente. Give mig selv ro! Faktisk kunne jeg helt vildt godt tænke mig en uge i et eller andet sommerhus, langt væk fra internet, telefoner og mennesker. RO! Det tror jeg at jeg vil undersøge 🙂

Det lyder måske ikke så positivt

Jeg er godt klar over, at denne stress statusupdate ikke nødvendigvis lyder så positiv som den sidste jeg lavede. Det er resultatet af at December og Januar har været mere udfordrende, men i bund og grund så handler de udfordringer jeg møder om, at jeg er der i min process, hvor jeg er klar til at møde dem. Det i sig selv er et udtryk om, at det går fremad! Vi møder kun de udfordringer, vi er klar til. Så når jeg møder udfordringer på mine relationer, på mit helbred og på min stress, så handler det om at jeg endelig er der, hvor jeg er stærk nok til at komme igennem dem. Og det er jeg taknemmelig for.

Vil du følge med?

Hvis du vil høre mere fra mig, kan du følge mig på facebook hvor du kan abonnere på alle mine nye indlæg – jeg vil være super glad for at have dig med i sundhedsrejse-familien 🙂

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer, så smid dem enten på min facebook, send mig en besked på instagram, læg en kommentar på indlægget her eller send mig en mail på stto@itu.dk.

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.