Du har måske undret dig – hvorfor slankekuren ikke rigtig fungerer… For dig, altså.
Hvordan kan det være at det kan lykkes for Lone eller Sidsel – men aldrig for mig?

Måske lykkedes det dig, at tabe de første 5 kg, og så er du bare stuck.

Kender du det?

Jeg har ALDRIG nogensinde mødt en diætist, som ikke gik op i kalorier

Jeg har haft uendeligt mange diskussioner med dem – og med mange andre, som synes jeg er helt forkert på den, når jeg siger at kalorier er fuldstændigt irelevante.

Det er selvfølgelig ikke så sort/hvidt, at du kan spise så meget du ønsker, hvis bare du har den rigtige indstilling, eller noget andet urtepladder, som man måske kunne forvente fra en holistisk behandler.

Det er ikke den hele sandhed – men her får du nogle grunde til, at kalorier i det store hele billede, er fuldstændigt ligegyldige:

1. Når vi tæller kalorier, så stopper vi med at lytte til vores krop.

Et af de vigtigste ting, man skal have med, når man skal tabe sig, er et kærligt samarbejde med sin krop. Det handler ikke om at sulte, fordi man allerede har nået sine 1500 kalorier om dagen. Din krop er vis, og har intet ønske om at være overvægtig. Men den viser dig tegn, som du har lært at overhøre.
Vi har lært, at vi skal spise op – så vi overspiser selvom vi ikke er sultne. Vores krop har lyst til slik – og vi tyder det som ‘chokoladetid!’ når det i virkeligheden betyder “Jeg føler mig ikke næret og skal have mere energi”. Energi, som du ikke får fra chokolade.

Du skal derfor lære at tyde din krops signaler på en korrekt og kærlig måde, for at du kan opnå et vægttab ❤️

2. Vores kroppe er IKKE matematik

Vi tror vores krop kan gøres op i et regnestykke som i matematik – men vores kroppe, vores hormonsystem, vores personlige genetik har KÆMPE indflydelse på, hvordan vi kan tabe os. Hvis man ignorerer ens egens krop behov, så opnår man aldrig et holdbart vægttab – fordi de problematikker du har i din krop skal adresseres for, at du rent faktisk finder ud af, hvordan du behandler dit vægttab.

Dit vægttab skal være et produkt af at du giver din krop alt det, den har brug for. Det skal være et resultat af, at din krop er næret og stærk – ikke at du putter den i en kasse, sulter dig selv, og holder vigtig næring fra den (og samtidig, gør dine stofskifteproblematikker være – og i sidste ende tager det hele på igen.)

3. Din krop er unik og du er unik

Udover alle de faktorer jeg beskrev i punktet herover, har dit liv, din personlighed, din livsstil og DIN MOTIVATION også en indflydelse på, hvordan du bedst taber dig. Der ER ikke en one size fits all, fordi vi er allesammen forskellige, og fungerer forskelligt. Derfor er det vigtigt at du får hjælp af nogen, som rent faktisk har dine unikke faktorer in mente – som for eksempel – lavt stofskifte.

Ingen danske diætister har undervisning i, hvordan vægttab er forskelligt hos dem, med lavt stofskifte. Ingen af dem har dybdegående viden i, hvor stor ballade du kan lave i dit hormonsystem med din kost. Det har du sikkert også mærket på din egen krop, hvis du selv har været til diætist.

4. Kalorier fokuserer IKKE på hvad din krop har brug for, for at heale

Kalorier ind og ud siger INTET om, hvad din krop skal bruge, for at heale dine symptomer, heale dine hormoner og støtte din krop. Når du lider af overvægt på grund af hormonproblematikker, så er det hormonproblematikkerne og symptomerne der skal adresseres for, at få et holdbart vægttab.

Fordi bliver disse ting ikke adresseret – så er årsagen stadig til stede, og på et eller andet tidspunkt, så kommer din krop til at reagere på, at du ikke giver den, den næring den skal bruge. Det vil du oftest se i øgede symptomer som træthed, hjernetåge, endnu hurtigere vægtøgning og ømme led og muskler.

Derfor har jeg skabt The Thyroid Boost
Forløbet, der fokuserer på at heale din krop – og derigennem skabe et vægttab.
Det forløb, som er lavet til dig som ønsker at arbejde med din krop i stedet for imod den.

Kalorier er ikke vejen frem, hvis du ønsker et holdbart & et sundt vægttab, der tager højde for dine hormoner.

Er du enig eller uenig? Smid en kommentar i kommentarfeltet ❤️

Vil du have hjælp til at tabe dig?

Jeg har faktisk lavet en gratis madplan, som præsenterer dig for den hormonbalancerende livsstil.  Det er jo ikke hele løsningen, men det kan forhåbentligt give dig blod på tanden til at starte med at gå i en ny retning. I samme omgang kan du jo så også lige finde ud af, om det er noget du gider at bruge mere tid på, som for eksempel ved mit 3 måneders forløb – “The Thyroid Boost – Stofskiftekuren” som netop er lavet til dig med lavt stofskifte – som bare ikke kan tabe dig.

 

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så smid dem endelig nedenunder blogindlægget her! Jeg glæder mig til at læse dem og svare på alle dine spørgsmål.

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.