• No products in the cart.

Blog

Hvad fanden er oxidativt stress, tænker du nok. Det kan jeg godt forstå, og sådan havde jeg det også indtil for små to måneder siden. På det tidspunkt fik jeg svaret tilbage fra min Organix test. Til den samtale med Chloe, blev jeg meget bevidst om, hvilken effekt oxidativt stress kan have for ens krop. Sagen er den, at min lever har det helt ad helvedes til, rent ud sagt!

Som Chloe forklarer det, så har min krop været udsat for meget oxidativt stress – som er alt den stress der kommer fysisk “udefra”.  Det er den slags stress som opstår i kroppen når der er ubalance mellem oxidanter og antioxidanter, og der dannes frie radikaler. Det kan for eksempel være stort alkoholforbrug, medicin, tobak og andre skadelige stoffer.

Hvad vi skal huske er, at vores krop reagerer på de ting vi putter på, og i den. Det har netop en effekt, for vores helbred.

Oxidativt stress dannelsen af frie radikaler i kroppen

Jeg er godt klar over, at det hurtigt bliver utroligt teknisk – men pointen er, at der er mange ting omkring os, der kan stresse os, helt uden at vi er klar over det. Oxidativt stress er simpelthen, når der er for mange frie radikaler i forhold til hvor effektivt hvor mange antioxidanter vi har i vores krop. Har vi færre end den udsættelse vi får fra frie radikaler, så stresser vi simpelthen vores krop.

Og hvad kommer frie radikaler fra?

  • Luftforurening
  • Tobaksrøg
  • Andre eufoiserende stoffer
  • Sprøjtemidler og pesticider i vores mad.
  • UV lys fra solen
  • Noget medicin
  • Overtræning
  • Dårligt fedt

Hvad sker der så?

Hvis du har for mange frie radikaler i kroppen så kan der ske en række af ting. Ens immunforsvar bliver dårligere, du kan få åreforkalkning, gigt, ekstem, sukkersyge, demens og ikke mindst kræft. Og så kommer din hud til at se gammel ud før tid.

Det jeg gerne vil frem til er, at der er mange flere ting som stresser i vores krop, end vi går og er klar over. Hvis du går rundt og er enormt presset over dit studie, dit parforhol, dit job, dine børn (syng selv flere vers), så gør du simpelthen dig selv en kæmpe bjørnetjeneste, hvis du også udsætter din krop for, for meget oxidativt stress. Der er nogle ting som kan være sværere at undgå, luftforurening for eksempel.. Med mindre du er en af dem som bor langt væk fra storbyen 😉 godt incitament til at flytte på landet! MEN – der er mange andre af disse ting du kan gøre noget ved. Nogle af parametrene kan du rykke på. Andre kan du modvirke ved at spise en sund kost fyldt med antioxidanter, bruge produkter på din krop som modvirker frie radikaler og støtte den med kosttilskud.

Antioxidanter mod oxidativt stress!

Antioxidanter er modgiften til frie radikaler, og derfor er det dem vi skal fylde op på, så vores krop kan bekæmpe dem. Det fås i en hel række kosttilskud, som jeg vil skrive en artikel om i starten af næste uge! Indtil da kan du blive inspireret til at fylde op med gode og sunde madvarer, fyldt med antioxidanter fra denne gode artikel fra iForm.

Vil du gerne høre mere?

Kan du slet ikke vente med at høre, hvad jeg gør for at få en masse antioxidanter i min krop? Vil du gerne høre hvad jeg har gjort for at nedsætte den oxidative stress i mit liv? Så følg med på min facebook, hvor jeg ligger alle mine nyeste indlæg op – de indlæg følger stærkt trop! Følg også gerne med på min instagram, hvor jeg ligger billeder op af hvad jeg går og spiser, hvordan det går med min stress. Jeg elsker at høre fra jer, så send mig gerne en besked, kommenter på mit indlæg eller send en mail på stto@itu.dk 🙂

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.