Blog

Det mest frigørende her i livet man kan gøre, er at owne sit sht. At sige ‘her er jeg, sådan er jeg, og ved du hvad? Jeg er god nok PRÆCIS som jeg er!’

Det er selvfølgelig meget lettere sagt end gjort.  Faktisk har jeg selv, stort set hele mit liv, været en kæmpe undskyldning for mig selv. Jeg har altid prøvet at passe ind (om end, ikke lykkedes særlig godt, men jeg prøvede). I mange år fik jeg faktisk at vide at jeg var dødirriterende, fordi jeg altid prøvede så hårdt på at få folk til at kunne lide mig. At mine venner ikke kunne lide mig når vi var sammen med deres andre venner, fordi jeg blev ‘mærkelig’.

Det er rigtigt, jeg har altid haft et brændende ønske om at folk skulle kunne lide mig. Men fordi jeg fik at vide, at den måde jeg gjorde det på var forkert, så blev jeg bare endnu mere akavet omkring andre mennesker. Sådan lidt ligesom en selvopfyldende profeti. Jo mere jeg fik at vide af mine venner, at jeg skulle være anderledes omkring andre mennesker, desto mere usikker blev jeg, og så prøvede jeg bare endnu hårdere at passe ind.

Den modstand du møder spejler DIG

Men nej. Man bliver ikke lykkelig af at prøve at passe sin lille unikke person ind i en kasse. I min jagt og søgen på anderkendelse tillod jeg rent ud sagt, at folk kunne behandle mig af helvedes til. De få venner jeg havde kunne gøre de dummeste ting imod mig. Stjæle mine ting. Bagtale mig. Fortælle mig at jeg var dum, grim, tyk, at alle hadede mig. At jeg var irriterende og altid ‘ville ses’. At jeg sang grimt, tegnede grimt og var uden talent. Og hvorfor gjorde de det? Fordi jeg tillod det.

Samme mønster fulgte op igennem mine voksen år. Mennesker blev ved med at manifestere sig selv i mit liv, som behandlede mig dårligt.

Men i sidste ende handlede eller handler det ikke om dem, det handler om mig. Det handler om at JEG aldrig syntes at jeg var god nok, at jeg fortjente venner som behandlede mig godt, at jeg var smuk nok, talentfuld nok, sjov nok eller GOD NOK. Præcist som jeg er. Deres handlinger var bare et spejl af, hvordan jeg havde det med mig selv.

Og det sjove er at nu, jeg begyndt at synes det – at jeg faktisk er HELT okay, unik, magisk, værdifuld, talentfuld… Ja, så er alle de mennesker der behandlede mig dårligt faktisk forsvundet fra mit liv. Fordi jeg owner mit shit. Jeg owner mig!

Fordi jeg er som jeg er, og det er godt nok 😉

Du er magisk!

Jeg vil have at DU også ved, at du er god nok – præcist som du er. Du er unik, du er elskelig, du fortjener det bedste, du er magisk! Du behøver ikke at passe ind, fordi i sidste ende, den eneste person som kan give dig en følelse af at være hundrede procent er ikke andre mennesker – nej. Det er dig selv! DU skal vågne op hver morgen, og være sand mod dig selv. Du skal elske dig selv, ikke andre. Vi er ikke blevet sat her på jorden for at please andre – vi er sat her for at være lykkelige. Og lykke, det kommer indefra.

Det var alt for mig for denne gang

Føler du dig rørt eller provokeret af mit indlæg? Hvad tænker du – er det OK at bare være sig selv, eller bør man prøve at passe ind? Føl dig endelig velkommen til at kontakte mig eller kommentere, hvis du har spørgsmål. På min instagram finder du gode råd til sunde retter og glimt fra mit liv. Følger du min facebook får du som den første besked når jeg skriver nye indlæg. Det vil også være her du kan finde rabatter, når jeg opstarter for mine 1:1 sektioner. Her på bloggen vil der være forskellige tips til et bedre og sundere liv!

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer, så smid dem enten på min facebook, send mig en besked på instagram, læg en kommentar på indlægget her. Du kan også sende mig en mail på sarah@rejsentilsundhed.dk.

Comments

 • Avatar
  Elizabeth
  2. april 2018

  Puha, jeg fik ondt i maven i afsnittet hvor du skrev, at du blev bagtalt, fik at vide at du tegnede grimt osv…. særligt fordi det er en100% genkendelig oplevelse for mig. Det er noget, som jeg heldigvis synes er aftaget meget, efter jeg er blevet voksen… hvor det er nemmere at beslutte, hvem man omgås (det er jo svært at vælge sin klassekammerater selv…) men usikkerheden, tanken, spekulationen om bagtalen osv lurer stadigvæk i mig.

  Det er dejligt med en påmindelse om, at vi jo er sat i verden til at være lykkelige 🙂 Og tankevækkende, at du skriver at de andre blot spejler det, man tænker om sig selv. Det tror jeg faktisk, du har ret i… man kan nok ikke lade være med at agere og udstråle de dårlige ting, man selv tænker.

  reply
  • Avatar
   Sarah Tenna
   2. april 2018

   Hej Elizabeth, tak for kommentaren!

   Ja, jeg får sgu også helt ondt i maven når jeg tænker over det. Og jeg skammer mig, fordi jeg synes at det er pinligt at indrømme.. Men endnu værre er, at jeg tænker STADIGVÆK ‘gad vide hvad de tænker om mig, hvis de læser det her?’. At jeg er sådan en der bærer nag, at jeg er ‘petty’ og at jeg burde komme videre…?

   Eller at jeg er dramatisk og bla, bla bla… Men så må jeg vende den og sige ‘og hvad så?’. Hvad så hvis de tænker alle de ting om mig? Jeg skal ikke bruge folk i mit liv, som hiver mig ned! Og så tænker jeg på de få, men fantastiske venner jeg har tilbage. Dem som virkelig fortjener mit venskab, fordi de er skønne venner – men af samme grund fortjener mit.

   I forhold til spejlingen, så ja… Jeg tror man tiltrækker folk i ens liv, som spejler den måde man tænker på sig selv. Hvis man tænker at man er fantastisk og fortjener det bedste, så tiltrækker man mennesker som behandler en godt og giver, lige så meget de tager.

   reply

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.