Blog

kimchi, kimchi stirfry, koreansk biksemad

Min yndlings opskrift med kimchi! For lidt tid siden skrev jeg dette indlæg om kimchi, og dens fantastiske probiotiske egenskaber samt opskriften på kimchi! På min facebookside blev jeg så spurgt, hvad man kan spise kimchi til. Jeg, personligt, kan finde på at spise kimchi rent (flere gange om dagen) men det er selvfølgelig ikke alle, som har samme passion for kimchi som jeg.

Derfor tænkte jeg, at det var på sin plads at jeg præsenterede jer for en opskrift med kimchi! Denne opskrift er super simpel – hvis man har gochujang. Gochujang er en koreansk chilipasta som bliver brugt i meget koreansk mad. Denne kan købes bla.a. i Torvehallerne (den asiatiske bod, sjovt nok) og i mange asiatiske købmænd i København. Bor du ikke i nærheden af København kan dette købes på nettet!

Hvis du allerede har smag for det asiatiske køkken, vil du helt sikkert også synes om koreansk mad! En stor del af koreansk mad er faktisk let at lave, når du har nogle af basis ingredienserne. Dette er én af dem! Denne opskrift med kimchi er let OG hurtig at lave, plus at den smager helt fantastisk!

OBS: Jeg er ikke koreaner! Derfor er dette min egen improviserede, måske forsimplede version af Kimchi Bokkeum Bap. Den opskrift jeg selv bruger, når jeg laver denne her kimchi stirfry. Det kan derfor godt være, at den ikke ligner andre opskrifter på retten som kan findes online. Men godt smager den nu stadigvæk.

Opskrift med Kimchi

Kimchi Stirfry aka. Kimchi Bokkeum Bap #kærtbarnmangenavne

Ingredienser:

Olie. Jeg bruger kokosolie til stegning (er god at bruge til stegning ved høje temperaturer). Sesamolie til smagsforstærker
En skålfuld kimchi – Må gerne være vredet for væske, som opbevares til at smage til.
Blomkålsris
2 spsk. gochujang
Forårsløg – finthakket til pynt
Æg
Sesamkerner

Denne ret er lidt den koreanske version af biksemad. Derfor kan der endelig spædes til med kød!

Fremgangsmåde:

  1. Olie på panden!
  2. Smid kimchi på en pande eller wok. Lad det stege lidt uden at røre i det.
  3. Når kimchien er blevet lidt sprød, puttes blomkålsrisen på panden og det blandes sammen.
  4. Igen steges det lidt uden at røre for meget i, så også risen bliver ‘brunet’ og bliver lidt sprød.
  5. Gochujang og kimchi-væsken puttes i og blandes.
  6. Æg bliver puttet i, rør i massen så det bliver blandet ind i kimchi-ris blandingen.
  7. Lad igen goderne stege lidt i noget tid uden at røre – vend herefter lidt i det og lad det så stege igen.
  8. Afslut med en smule sesamolie, som vendes i Kimchi stirfry’en
  9. Put i en skål eller dyb tallerken og pynt med forårsløg og sesamkerner – eller evt. også et spejlæg over som vist på billedet!

Jeg håber at i kan lide min lille opskrift med kimchi. Har du prøvet andre retter med kimchi, eller har du spørgsmål? Send mig endelig en besked nedenfor 🙂

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.