Blog

I sidste uge lavede jeg et video indlæg angående SU problematikken jeg have oplevet. Heri fortalte jeg om hvordan jeg havde oplevet, at jeg fik at vide af SU rådgiverne på min uddannelse, at jeg ikke kunne sygemelde mig min SU. Normalt er det jo sådan, at når man er sygemeldt på SU kan du få ekstra SU klip til din uddannelse, så det ikke skal stoppe dig fra at gøre den færdig, at du er syg.

Problematikken med SU

Jeg er ikke tilmeldt nogle fag dette semester, da jeg faktisk kun mangler et enkelt af min uddannelse, som ligger på forårs semestret. I første omgang havde jeg fået at vide at det betød at jeg ikke kunne få sygemeldings – tillægsklip som jeg havde fået sidste semester, men siden hen fik jeg at vide, at jeg overhovedet ikke kunne være på SU. Også selvom, at jeg stadig er tilmeldt uddannelsen.

Og da jeg er under uddannelse, hører jeg ikke under sygedagpengesystemet men kontanthjælps-systemet, hvis jeg af en grund ikke kan få SU. Spørg mig ikke hvorfor, men det er åbenbart sådan tingene hænger sammen, siger min kommune. Men da jeg ejer min lejlighed, kan jeg altså ikke få kontanthjælp og det ville simpelthen sige, at jeg i det næste semester i følge min uddannelse.

Summa summarum – jeg var simpelthen på spanden. Ifølge SU rådgiveren på min skole kunne jeg hverken få SU – og i følge kommunen kan jeg ikke få kontanthjælp / sygedagpenge.

Det er ikke svært at gætte, at jeg havde det MØG dårligt i de dage hvor jeg rodede rundt i det. Det er simpelthen ikke hvad du har brug for, når du er nede med stress – at hele dit eksistensgrundlag bliver rykket fra dig.

Løsning på problematikken

Heldigvis er jeg et møg stædigt æsel som ikke altid har den største tiltro til autoriteter. Det har endnu en gang kommet mig til gode. Efter den sidste samtale med rådgiveren på mit studie tænkte jeg, det kunne simpelthen ikke passe. Endnu en gang tog jeg kontakt, og efter at have forklaret rådgiveren alvoren af min situation, sagde hun at hun ville undersøge reglerne.

Det viser sig at rådgiveren i første omgang havde taget fejl, og at jeg faktisk godt kan søge om ekstra SU klip, dog ikke på baggrund af sygdom men på baggrund af ‘særlige omstændigheder’ som gør, at jeg ikke er tilmeldt fag, som gør at jeg kan sygemelde mig disse fag.

Hvad kan man så lære af det?

Det er ikke altid, at de folk som burde vide bedre, ved bedst. Du er den eneste der skal leve i din situation. Det er kun dig som kan kæmpe for dig. Det er okay at sætte spørgsmålstegn ved autoriteters mening, fordi det er ikke altid de har ret. Det var tilfældet ved min SU rådgiver på mit studie.. Men også de folk jeg har mødt i psykiatrien, i lægeindustrien, og så videre og så videre.

Vil du høre mere fra mig?

Du kan følge mig på facebook hvor du kan abonnere på alle mine nye indlæg. Jeg vil være super glad for at have dig med i sundhedsrejse-familien 🙂

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer, så smid dem enten på min facebook. Du kan også sened mig en besked på instagram, lægge en kommentar på indlægget her eller send mig en mail på stto@itu.dk.

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.