Blog

Vi er nu i de sidste dage af 2017, og det er derfor på tide at lave et tilbageblik lidt over året, som er forbi.

Når jeg ser tilbage på det sidste år, så kan jeg næsten ikke tro at alt der er sket, kun er sket på et enkelt år. Det har været et fantastisk, et udviklende og et FORFÆRDELIGT år. Alt sammen i en pakke, som et meget bittert kinder æg.

Selv opløbet til 2017 var ekstremt kaotisk….

Da jeg valgte at afslutte et langt forhold og kort tid efter, at erstatte det med et nyt. Det er hvad det lyder. Ikke nødvendigvis særlig smart at hoppe fra et kapitel af sit liv, til et nyt, uden at give sorgen tid til at eksistere og være. Men det var nu det jeg valgte. Derfor måtte jeg også betale prisen ved at føle mig splittet mellem den fantastiske glæde det er at være nyforelsket… og den kæmpe sorg det er at miste en person, som man har haft ved sin side i tre år. Det skabte selvfølgelig nogle problematikker i forhold til mit selvværd, da jeg havde meget svært ved at slukke for skyldfølelsen for at komme videre så hurtigt.

Jeg ønsker på alle måder det bedste for min eks. Derfor syntes jeg ikke at det forhold vi havde ‘fortjente’ at jeg kom videre så hurtigt. Som om det intet betød, eller at det ikke gjorde ondt at det var afsluttet. Den skyldfølelse fulgte mig langt ind i 2017 og først nu, er den ved at slippe taget.  Istedet bliver den langsomt erstattet med accept af, at nogengange har skæbnen sin egen gang, og man må slippe skylden for, at finde lykken.

2017 – et år fuld af forandring

Sarah for et år siden vejede 6 kg mere, var utrolig ked af og utilfreds med sin vægt. Hun drak for meget, og kunne slet ikke styre det, når hun drak. Hun spiste usundt. Hun stressede for meget. Hendes nytårsfortsæt bestod i, at tabe sig, at få et fedt job, at få en god karakter i sin bachelor… Alt sammen enormt overfladiske nytårsfortsæt. Komisk nok, opnåede hun alle sine mål (selvom Sarah selv ikke syntes, at 7 i sin bachelor var godt nok.)… Med en meget høj pris.

2017 blev nemlig året, hvor jeg gik ned med stress for anden gang. Måske netop fordi at alle mine mål var så overfladiske. Jeg var fokuseret på resultater, resultater og resultater. Og jeg brugte ingen tid på at mærke efter. Alt for lidt tid til at passe på mig selv.

Jeg kørte simpelthen med 200 km/t i kollisionskurs mod en kæmpe mur. Denne mur ramte jeg d. 15 juni 2017. Der stoppede alting for mig.

Det næste halve år bestod i at holde tungen lige i munden og dagligt prøve at overbevise mig om, at det hele nok skulle gå. Det var ikke altid det lykkedes. Nogengange var jeg i stand til at se det hele med et tillært overblik. Og på en måde er jeg da glad for, at jeg havde været møllen igennem før, så jeg vidste en lille smule om dette bæst kaldet stress, i forvejen.

Tilbageblik på vendepunktet

Vendepunktet for mig var i Oktober. Netop, da jeg startede på hormonforløbet med Curra Me. Jeg lærte om hvilken kost man kan spise for at hjælpe sin krop med at stresse af. Hvilke kosttilskud man kan tage, for at hjælpe sin krop igennem krisen. En del mennesker har været skeptiske overfor at jeg har haft de resultater jeg har haft ved at spise den mad jeg spiser, og tage kosttilskud. En del har sagt at jeg på ingen måde burde rådgive andre til at tage kosttilskud. Og at hvis jeg havde de symptomer som jeg havde, så burde jeg gå til en læge – og kosttilskud kunne på ingen måde virke på den måde.

Til dem har jeg sagt, tak for din mening og god dag til dig. Fordi jeg gider ikke mere. Jeg gider ikke at gå ind i andres haver, som de går ind i min og hoverer med deres ‘videnskab’. Min læge hverken hørte eller hjalp mig. Til gengæld bliver jeg hørt og får hjælp igennem de ting jeg har lært. Og for mig, er det alle pengene værd. 

Rejsen til Sundhed

Alle de her ting jeg har lært, har jeg valgt at dele her på bloggen. Det har jeg gjort, fordi jeg selv følte mig meget alene og hjælpeløs sidst jeg gik ned med stress. Jeg havde sådan et behov for at se folks rejse igennem stress, men alt jeg kunne finde var folk, som var kommet ud på den anden side. Jeg ville gerne se hvert lille skridt på rejsen, men siden det ikke fandtes – måtte jeg jo lave den selv. Jeg håbede at denne blog kunne være det for en anden, som jeg ikke selv kunne finde. En ærlig beretning, hvor man kunne se de ting, personen prøvede, hvilke ting der virkede og hvilke der ikke gjorde.

Da jeg begyndte at finde ting der virkede for mig, ville jeg derfor dele dem med mine læsere. Primært har fokus været på kost og kosttilskud – men bestemt også tankerne bag og selvkærlighed. I denne sammenhæng måtte jeg især stå for skud for diverse beskyldninger…

Beskyldninger om at være pengegrisk

Jeg skulle forsvare, at jeg har affiliate links i min blog på de kosttilskud jeg anbefaler. Til det kan jeg kun sige, ja det har jeg da. Uanset om jeg havde en affiliate aftale eller ej, ville jeg henvise folk til de sider, jeg gør. Og så kan jeg da lige så godt tjene en lille øre på det – det er ikke nogen hemmelighed at det er utrolig stramt med økonomien som stress ramt. Til information så er det, jeg normalt tjener på en henvisning mellem 5-10 kr. Og prisen for dem som køber produkterne er præcist det samme, som hvis de havde fundet hjemmesiden selv og gået ind og lavet købet.

Åh ja, jeg går hurtigt i defensiven. Det skal jeg arbejde på. Uanset hvad, har det aldrig været min hensigt at være utroværdig – jeg henviser folk til de sider jeg selv bruger når jeg handler, og de kosttilskud jeg selv bruger.

Min udvikling i 2017

Jeg er et ændret menneske. Jeg er langt mindre stresset, jeg er ikke rask, men jeg er (for det meste) glad. Jeg kan være en kæreste for min kæreste, en ven til mine venner og være til stede med de mennesker som betyder noget for mig.

Jeg passer langt bedre på mig selv, jeg lytter til min krop. Jeg mærker det med det samme, når jeg overskrider mine egne grænser. Jeg spiser langt sundere end jeg har gjort, i hele resten af mit liv. Jeg behøver ikke slik eller chips. Jeg drikker meget mindre, end hvad jeg gjorde for et år siden. Jeg ryger ikke længere. Jeg gør alt hvad jeg kan for at være god mod mig selv og passe på mig selv. Jeg er på en rejse, men jeg er  nået længere end jeg nogensinde har gjort før. Jeg gør de her ting, og de virker. Og jeg er så fucking stolt af mig selv.

Jeg er en anden person nu, end jeg var for et år siden. Jeg er stadig ved at finde mig selv, finde ro, og ikke gå ind i de negative ting (… men andre gange, se verset overnfor, så lykkedes det ikke altid.)… Men jeg er på vej. Og jeg klarer det fucking godt, hvis jeg skal sige det selv!

Så selvom at 2017 har været et hårdt år må jeg sige, at den udvikling jeg har haft, har været det hele værd. Jeg har skulle igennem denne krise for at finde en ny vej, og for at finde mig selv. Og den, jeg har fundet, hun er super sej!

Jeg glæder mig så meget til at se, hvad 2018 har at byde på.

Vil du følge med i mit 2018?

Du kan følge mig på facebook hvor du kan abonnere på alle mine nye indlæg. Jeg vil være super glad for at have dig med i sundhedsrejse-familien 🙂

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer, så smid dem enten på min facebook. Du kan også sende mig en besked på instagram, lægge en kommentar på indlægget her eller send mig en mail på stto@itu.dk. Jeg vil vildt gerne høre, hvordan dit 2017 har været, hvad du har lært og hvad du ser frem til i 2018!

#Keepfighting

 

 

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.