Blog

Gæsteblogger ByGuldager: Personlige oplevelser med stressBillede fra ByGuldager’s blog.

I de næste par ugers tid vil der komme en serie her på bloggen som omhandler hvor udbredt stress er. Denne serie består af nogle personlige beretninger om folks oplevelser med stress – hvordan de oplevede stress, hvad de gjorde for at få det bedre, og deres råd til de folk derude, der dealer med eller er pårørende til en person med stress. Dagens indlæg er skrevet af en blogger, som jeg selv elsker at følge med hos, og så er hun faktisk også med på Curra Me’s hormonforløb!

Vibeke Guldager – blogger hos byguldager.dk

Jeg blev ramt af stress for første gang i okt. 2014 og var sygemeldt til jan 2015.
2. gang blev jeg sygemeldt den 9.feb 2017. til 31.juli 2017.

Jeg er 51 år, gift med verdens dejligste mand, bonusmor og blogger. Stifter af gå gruppen Gå med By Guldager, som efter første måned har 139 medlemmer. Jeg har altid haft et højt aktivitetsniveau.

Jeg arbejdede som officermanager

Jeg arbejdede som officemanager i shipping/forsikring branchen. Men jeg valgte grundet min seneste stress at sige mit job op efter 7,5 år. Det er den sværeste, men den bedste beslutning for mig.

Stress er for mig som hvis man har kørt i sin bil alt for længe uden at opdage at der ikke var brændstof på.

Det er den usynlige sygdom som er så svær at forklare –  og så svær for ens omgivelser at forstå. Jeg oplevede fuldstænding kaos inden i . Havde det samme bevægelses mønster som en mus på en varm kogeplade.

Mit råd til pårørende er; giv plads til den syge, giv ro, læg alle forventningerne væk og skærm om den stressramte. Forvent intet og lad jer ikke snyde at det udenpå.

Det hjalp mig meget at gå i stressgruppen “aldrig mere stress igen” med stresslæge.dk, ansigtsrefleksterapi, meditation, gå ture, frisk luft og ro.

Ens hjerne er brækket men ikke i synlig gips, derfor kan man sagtens se helt normal ud, selvom der er ren kaos indeni. Det gør det svært for ens omgivelser at forstå hvor syg man er.

Jeg har lært at trække mit vejr dybt, at lytte til min krops signaler, at sige nej tak. Jeg var den største JA siger og pleaser før. Stressen for mig var den største gave pakket ind i det grimmeste papir.

Et råd:

Havde jeg blot læst nedenstående som stresspsykologen skrev til mig og taget det ind, og accepterer at jeg havde stress havde jeg undgået meget.

”Jeg kan desuden høre, at det er svært for Vibeke at falde til ro hjemme herunder den første del af sygemeldingen. Dette er fuldstænding normalt for en person, der lige er blevet sygemeldt med stress. Denne driver stadig mod præstation, ikke mod hvile og afslapning. Dette er imidlertid fuldstænding afgørende for processen i en sygemelding og dermed længden af denne, at den sygemeldte med stress falder til ro og begynder at give slip og opgiver tanken om at handle sig ud af stressen. 

Stress er en “mental influenza”,  en overbelastningstilstand, som er opstået som følge af over-præstation. Derfor skal der være masser af hvile, søvn og restitution specielt i de første faser af sygemeldingen. Ellers vil der være en risko for en længere sygemelding, risiko for tilbagefald……”

Så rådet er:

  • tag det alvorlig
  • kæmp ikke imod
  • accepterer og giv slip
  • Man kan ikke handle sig ud af stressen.

    Jeg forsøgte big time og det var virkelig en stor fejl og øge længde af min stress.

– Vibeke


Tak til Vibeke for at dele sin historie. Sidder du derude og har en personlig oplevelse med stress, du gerne vil dele – så tag endelig kontakt til mig!

Hvis du vil høre mere fra mig, kan du følge mig på facebook hvor du kan abonnere på alle mine nye indlæg – jeg vil være super glad for at have dig med i sundhedsrejse-familien 🙂

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer, så smid dem enten på min facebook, send mig en besked på instagram, læg en kommentar på indlægget her eller send mig en mail på stto@itu.dk.

 

 

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.