Har du planer om at blive gravid og vil du gerne booste din fertilitet for at give din krop de bedste forudsætninger for at det lykkes i første hug?

En vellykket graviditet står rigtig højt på mange kvinders ønskeliste. Desværre oplever mange, når de går i gang med at skabe et lille, nyt liv, at de slet ikke er så fertile, som de troede. Rigtig mange går endda og frygter, at de slet ikke ville kunne få børn, uden egentlig at have en særlig grund. Uanset, hvor langt du er i babyplanlægningen, så har alle kvindekroppe godt af en kærlig og nærende forberedelse i tiden op til ?

Forberedelse TIL graviditet – 12 uger inden

Når vi ønsker at blive gravide, er det først og fremmest vigtigt, at vi skaber et godt indre miljø, som vores lille spire kan sætte sig fast i og suge næring fra. Det vil sige, at maden, du indtager, de skønhedsprodukter du smører på huden og det miljø, du færdes i, danner grundlaget for den næring, der både skal skabe din kommende baby og nære den under din graviditet. De fleste ved efterhånden godt, at det er en god idé at kvitte smøgerne, spise lidt flere grøntsager og sige nej tak til vinen i månederne op til graviditetsstart. Men vidste du, at det både gælder kvinde og mand?

Ser du, årsagen er nemlig, at baby arver 50% fra mor og 50% fra far. Arvematerialet udgøres ikke blot af de genetiske træk som dine blå øjne og fars brede næse. Kvinden og mandens fysiske tilstande har også stor indflydelse på barnets helbred, når I undfanger.

Derfor anbefaler vi, at man starter med at forberede sin krop på at blive gravid allerede 12 uger inden man forventer eller ønsker at blive gravid. På de tre måneder kan du nå at få udlignet mange af de ubalancer, som du måske render rundt med. Dermed får baby de bedste forudsætninger for sin nye start på livet.

Drop cigaretter og alkohol

Dårlige livsstilsvalg som cigaretter og alkohol skaber bl.a. inflammation, svækker leveren og kan samtidig resultere i aminosyremangler i kroppen. Går du rundt med halvtomme aminosyredepoter (måske uden at vide det), kan det i alvorlige tilfælde give psykiske problemtatikker som stress, depression og angst. Alvorlige problematikker som disse, kan jeres lille purk arve, hvis ikke I skærer de dårlige livsstilsvalg fra.

Spis dig gravid

På samme måde som alkohol og cigaretter, kan en dårlig kost svække din krop. En næringsfattig og usund kost kan medføre huller i tarmcellevæggen, skabe inflammation i kroppen, få din krop til at udvikle intolerancer og stresse dit system. Disse belastninger gør det naturligvis ret problematisk at blive gravid. Heldigvis kan du nemt selv hjælpe din krop tilbage i balance.

I forberedelsesmånederne er det vigtigt, at du tuner ind på din den mad, du spiser og sikrer dig, at den er hormonbalancerende og opbyggende. Det vil sige, at du skal undlade nedenstående elementer fra din kost. Det er netop disse, som skaber inflammation, laver små huler i tarmcellevæggen og påvirker dit blodsukker negativt:

  • Mælkeprodukter
  • Kornprodukter
  • Svinekød
  • Sukker
  • Hvide kartofler

Ovenstående kræver selvfølgelig en dybere forklaring og derfor har vi lige nu lavet et GRATIS fire ugers onlinekursus Sund hormonbalance helt naturligt. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så får du tilsendt kurset fordelt i lækre, passende bidder over fire uger. Kurset er tilgængeligt i en begrænset periode fra start april, så hvis du vil være sikker på at få alle guldkornene, så skriv dig op med det samme her.

Kosttilskud til at booste fertilitet

Udover at spise sundt, kan du også sætte ekstra skub i fertilitetsforberedelserne med kosttilskud. Vi har nedenfor forsøgt at give dig et overblik over de mest nødvendige og relevante. Sørg for at du i forvejen får alle basis kosttilskud samt de kosttilskud netop din krop har brug for. Dog er det vigtigt at pointere, at de nævnte nedenstående kosttilskud ikke er en samling af små stykker naturmagi, der kan gøre dig gravid fra én dag til en anden. Gid det var så vel!

Det tager ofte lang tid at fylde de indre depoter op og kosttilskud kan aldrig nogensinde stå alene. Derfor anbefaler vi, at du arbejder helhedsorienteret med en holistisk behandler, så du er sikker på at blive støttet på alle nødvendige parametre.

 

Vitamin

Dosis

Hvad er den godt for?

Mærke, vi anbefaler

Vitex / Chaste tree berry

400-500 mg dgl. Booster østrogen- og progesteronproduktion. Solaray
Rosea Rhodiola / Rosenrod  500 mg dgl. Støtter mindset positivt, booser din fertilitet og kan sænke adrenalin og noradrenalin. Naturdrogeriet
Maca Et scoop dgl. Fremmer fertilitet, booster libido, øger østrogen og testeron hos kvinder. Unikfood

Sænk stress

Hvis der er noget, som kan stå i vejen for at blive gravid, så er det stress. Selv hvis det eneste du stresser over er at blive gravid. Stress er ikke kun relateret til det psysiske. Oftest skyldes det faktisk fysiske mangler i kroppen og særligt mangel på aminosyrer. Føler du dig meget stresset eller svækket psykisk, anbefaler vi dig at tage en aminosyretest. Den vil give dig overblik over hvilke konkrete aminosyrer du mangler, for at kunne stå stærkt i dig selv.

Derudover er det vigtigt, at du også arbejder med dit mindset. At du giver dig selv lov til at få ro og clearer tankerne. Måske blid yoga, meditation eller en gåtur kunne være noget for dig?

Få overblik over dine mangler og ubalancer med en laboratorietest

Uanset om du har prøvet at blive gravid længe eller ved, at du godt kunne have svært ved at blive det, er det altid en god idé at tage en snak med en holistisk behandler. Det er vigtigt, at du føler, at der er god kemi mellem dig og behandleren. En holistisk behandler vil typisk gennemgå din sygdomshistorie sammen med dig, hvor I taler om din livsstil og får et overblik over, hvilke fysiske og psykiske ubalancer du har.

Ofte skyldes infertilitet en hormonel ubalance som PCOS, lave progesteron- eller østrogen-niveauer, dårlig tarmflora og knapt så velfulgerende udrensningssystemer. Men i realiteten kan der være rigtig mange årsager, og selv små ubalancer kan gøre det svært at undfange. Med en laboratorietest kan vi nemt, hurtigt og præcist finde ud af, hvor netop dine reelle skyldnere befinder sig og hvordan vi kan målrette din behandling. Her vil vi særligt anbefale organix-testen og hormonanalysen. Er du i tvivl om hvilken en du skal have, så kontakt os endelig og lad os hjælpe dig.

Kan vi hjælpe?

Vil du gerne dykke ned i, hvad du kan gøre naturligt, for at booste din fertilitet? Så kom med på mit 3 måneders forløb med fokus på at få balancen tilbage i dine hormoner – og som en lille ekstra bonus så hjælper det dig også med at opnå et vægttab, hvis du har behov for det!

Kunne du godt tænke dig at vide lidt mere om mig, for at se om jeg er det rette match for dig? Så send mig en mail eller ring på tlf. 28599499, så tager vi en snak og ser, om kemien er rigtig!

Vil du have flere tips og tricks til at booste din hormonbalance, så følg os Facebook, Instagram eller skriv dig op til vores nyhedsbrev her. På alle tre platforme deler vi gavmildt ud af konkrete, brugbare tips, sjove hverdagsopgaver og lækre opskrifter til at blive en sundere udgave af dig selv.

Kunne du lide denne artikel? Så lad os endelig høre fra dig i kommentarfeltet og spred gerne budskabet til en god veninde, så vi sammen kan hjælpe hinanden ❤️

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.