• No products in the cart.

Blog

bloggere, blog, danske bloggere

Som opfølgelse på indlægget i sidste uge samt min video på min youtubekanal, vil jeg fortælle lidt om min oplevelse med at gå til biopat. Det er måske ret relevant at vide lidt mere om mine symptomer og hvordan jeg har gået og haft det. Dette kan du læse om her.

Hvor om alt er, selvom jeg ikke er blevet testet for binyretræthed (igen, dette går jeg i dybden med på indlægget her) har jeg en del symptomer, som tyder på, at dette er hvad jeg lider af. Da jeg til at starte med gik til min læge og nævnte dette for ham, fik jeg først at vide, at han ikke vidste hvad binyretræthed er…. men at der ikke kunne være noget galt med mine binyrer på baggrund af de tests vi tog….

Binyretræthed som diagnose

Som sagt tidligere, kan binyretræthed være enormt svært at diagnosticere selv indtil du er forholdsvist langt inde i forløbet. Det det eneste, man kan se noget ‘off’ på, ville være ens kortisol niveauer. Nuvel, men hr. læge synes ikke at vi skal lave flere tests, og så må man jo finde andre der kan hjælpe en. Sagen er, du kender din krop bedst, og hvis du ikke tager den alvorligt, er der ingen der gør. Der er ingen der skal sige til dig, at du er hundrede procent rask, hvis du kan mærke nede i dit hjerte og din sjæl, at noget ikke er, som det skal være.

Jeg har selv undersøgt enormt meget i forhold til binyretræthed, og føler altså at det er dét som er på spil, selvom man selvfølgelig skal passe på med at diagnosticere sig selv. Dette er også derfor at mine indlæg handler om stress såvel som binyretræthed – for jeg kan ikke vide med sikkerhed, at det er det, som der sker i min krop.

Alternativ behandling

Jeg som så mange andre, som ikke føler sig mødt i det danske sundhedsvæsen når man kommer og vifter med binyretræthed, begyndte så at kigge efter alternativ hjælp til mine problemer. Jeg har tidligere benyttet mig af massage, zoneterapi og akupunktur. Denne gang, måtte jeg se om der var noget derude som kunne hjælpe mig med at supportere min krop til at heale.

Jeg søgte således på det store interwebs hvad andre i min situation havde benyttet sig af. Jeg fandt at en del havde benyttet sig af raw kuren med positiv feedback. Men da jeg simpelthen elsker kød, går raw food ikke for mig. Jeg kommer herudover også lige fra keto, det er simpelthen et for langt spring til rawfood. Nuvel, den er i mente hvis jeg ikke får det bedre det næste stykke tid.

Biopati som støtte til helbredelse af kroppens balance

Som jeg søgte videre fandt jeg en kvinde på youtube som fortalte at hun havde brugt en naturopat til at finde til helbredning af binyretræthed. For at gøre forvirringen komplet, biopat og naturopat er to begreber for same felt. Anyways, jeg kunne forstå at hendes oplevelse med biopati var rigtig god, så jeg begyndte at undersøge området lidt mere.

For at gå direkte til sagens kerne, er biopati en holistisk behandlingsform hvor man ser på kroppens balance. Det er en blanding mellem brug af amerikansk og dansk biologisk – og naturmedicin og tysk immun- og symbioseterapi. Indenfor feltet ser man kroppen som en helhed og man behandler ikke decideret symptomer, men de ubalancer der findes i kroppen. Sådan hjælper man kroppen til at kunne helbrede sig selv.

Der ses altså derfor på sammenspillet mellem årssagssamenhæng og din krop. Indenfor biopati bliver behandlingen altså skruet sammen således at din krop hjælpes til at selv kunne komme i homostace – balance, hvor alt fungerer som det skal.

At finde en biopat

Jeg fandt en håndfuld behandlere online, som jeg skrev til og forklarede, hvad der var sket i mit liv, hvilke symptomer jeg havde og at jeg havde mistro til binyretræthed.

Jeg spurgte også ind til pris, som viser sig at være vidt forskelligt. Nogle havde lavet et system hvor man betalte eks. 1200 kr. For første konsultation og 500 kr. Til opfølgende samtaler.  Andre har en fast pris på 700 kr. for samtaler, uanset hvilken form det er – jeg valgte den sidste løsning. Hos biopaten køber du også din medicin ved siden af behandling, så man skal være opmærksom på at det kan være en dyr fornøjelse.

Min oplevelse med biopati

Jeg kom ind til min biopat på en lørdag (for en uge siden) og var meget overrasket over at klinikken lignede et lægehus. Intet hokuspokus ell røgelsespinde eller alt muligt andet jeg forbinder med alternativ behandling. Biopaten var enormt imødekommende og jeg følte straks at jeg var i gode hænder.

Vi startede med at gennemgå min sygehistorie, min barndom og hvilke problematikker jeg havde været ude for i min barndom og i mit voksenliv. Hun spottede hurtigt at da jeg havde været meget følsom som barn, ville dette nok følge mig altid, og jeg derfor ville være mere modtagelig overfor stress. Godt spottet… haha!

Ashwaganda og Rosenrod er ikke altid Guds gave til binyretræthed

Hun spurgte ind til min kost og mine tilskud. Hun nævnte at det var fedt, at jeg havde sat mig så godt ind i det hele inden jeg kom. Dog sagde hun også, at jeg ikke virker til at være i den del af binyretræthed hvor man har godt af at få ashwaganda og rosenrod da disse tilskud kan ‘samle en op’ når man ikke har energi. Men jeg er ikke der hvor man kæmper sig igennem dagen, men hvor jeg  er ‘wired’ og har angst. I de tilfælde kan det simpelthen gøre tilstanden værre.

Undersøglsen

Herefter kiggede vi på mine balancer i kroppen ift. Hvad jeg optog af næring samt hvordan mine organer arbejdede. Det, som chokerede mig, men ikke overraskede mig var, at jeg overhovedet ikke optog næring. Så i princippet kunne jeg spise så sundt jeg ville, spise alle mine kosttilskud og intet blev optaget.

Omega 3-6 ubalance

Som hun lokaliserede nogle af mine ubalancer forsøgte hun at se, hvordan det så ud, hvis jeg blev behandlet med forskellige medikamenter. Først så vi at mælkesyrebakterier hjalp en lille smule. Men på ingen måde nok.

Herefter forsøgte hun at se hvad der skete, hvis jeg fik omega 3 og det viser sig, at jeg herefter sprang skalaen. Dette betyder at hvis jeg har nok omega 3 i min krop, har jeg intet problem med at optage næring. Hun tjekkede videre på min på mine vitamin balancer og fandt, at jeg ville have gavn af B vitamin (især B12) magnesium, D vitamin og multivitamin og mælkesyrebakterier.

Da jeg allerede tager Mega Stress B og magnesium fik jeg at vide, at dem skulle jeg bare fortsætte med. Hun supplerede mig således med ekstra b12, D vitamin (D Pearl) og multivitamin fra spektro.

Herudover fik jeg at vide at jeg skulle købe omega 3 olie, og det skulle være en bestemt fra Norge da dem vi får på olie her hjemme har et for højt toksinniveau/totox niveau. Jeg har dog siden hen læst nogle ting om pågældende olie, så det vil jeg lige vende med biopaten inden jeg anbefaler det 😉

Ubalance i organerne

Ikke vildt overraskende fandt jeg ud af, at mine organer, såvel som resten af min krop, er i ubalance. Binyrene og leveren ‘kører for langsomt’, nyrerne ‘kører for hurtigt’ og jeg har inflammation i kroppen. Der var dog ikke nogle homøopatiske midler hun ville prøve på mig, før vi får rettet op på de andre ubalancer, da hun egentlig tror, at meget kan blive afhjulpet hvis vi får styr på den ubalance med optagelse af næring. Så det er her vi er nu.

En uge efter

Til at starte med, stoppede jeg med at tage ashwaganda og rosenrod, og mærkede straks at jeg fik mindre angst – nærmest med det samme! Jeg mærkede også at jeg har det bedre i maven og dette tyder for mig, at jeg generelt har mindre problem med optagning af næring. Jeg har det løbende bedre og føler at jeg kan mere end for en uge siden. Jeg har været på ferie hos familie og har i den forbindelse IKKE spist særligt sundt. Ikke meget slik osv. Men jeg har da fået en del ting, som jeg ikke synes jeg skal spise. Derfor er jeg ligeså spændt på at se hvordan jeg har det i næste uge, når jeg både spiser efter det anbefalede når man har binyretræthed og tager mine kosttilskud.

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.