Blog

Læge binyretræthed

Desværre er det sådan, at der er lidt af et akavet forhold mellem læger og folk med binyretræthed. For det første, så har du højst sandsynligt skulle bruge masser af timer online på google, for at søge dig frem til, at det er det, som du fejler. Du føler dig måske meget skuffet over, at der ikke var nogen som greb dig. Du har højst sandsynligt også nævnt dine symptomer – og lægen prøvede måske at bide dig af med at du skulle ændre dine rutiner, at dine blodprøver ingenting viste… Og så videre.

Læger ser binyretræthed som et fremmedord

Det er rigtig svært, når man så først finder ud af, hvad der er galt med en, og der ikke er nogen der lytter. Du får måske beskeden hos din læge at ‘hvis der er noget med din binyrene, så ville jeg kunne se det på dine blodprøver. Faktum er, at det er langt fra alting vores læger kan se, med de blodprøver de giver os.

For eksempel er det velkendt blandt behandlere som anerkender og behandler binyretræthed, at den bedste test til at se, om du har binyretræthed er DUTCH testen. Dette er en avanceret hormontest der blandt andet tester for hormonernes funktion i løbet af en dag. Det kan man ikke se på en helt almindelig TSH test. Så det kan være ganske korrekt, at lægen intet kan se, hvis han kun tester TSH. Men der er meget andet de kan teste for.

Noget andet er så, at der ikke findes nogen medicin mod binyretræthed. Da den etablerede medicin videnskab ikke behandler sine patienter med andet end medicin, så er der ingen funktion i at prøve at sætte sig ind i binyretræthed… Vel? Hvis det ikke kan behandles med medicin, så er det jo ikke en rigtig sygdom… Vel….

Der sker meget i vores krop før vi bliver kronisk syge

Jeg har allerede gået i dybden med, hvad der sker i vores krop, når vi har binyretræthed, så det springer jeg over her. Det kan du læse mere om det på denne side.

Det jeg konkluderer er, at der sker meget i vores krop før vi bliver så syge, at lægen kan se det på deres tests – og så er det kronisk. Hvis du har været syg med binyretræthed længe uden at sige stop og lade din krop regenerere, så bliver man syg. Kronisk syg. Derfor er det vigtigt at vi, og læger, begynder at anerkende denne sygdom også INDEN man er så langt ude at man er kronisk syg. Man vågner ikke op fra den ene dag til en anden og har en kronisk sygdom. Hverken addisons, hormonproblemer, blogpropper.. Syng selv flere vers.

Det er noget, som har været under vejs længe. Grunden til dette, er vores livsstil. I vores bedsteforældres generation, var der ingen udover de gamle, som fik de sygdomme vi har idag. Diabetes, hormonsyge osv. Det er livsstilssygdomme! Og det er binyretræthed også.

Men selvom at læger og lægevidenskaben ikke anerkender binyretræthed, betyder det ikke, at det ikke eksisterer.  Indtil de gør, er der heldigvis mange ting du kan gøre, for at helbrede dig selv.

Helbred binyretræthed

Det kan være en hård og sej kamp at komme igennem binyretræthed, men af ting du med lethed kan ændre, er din kost. Blandt andet kan du spise en hormonbalancerende kost, som hjælper på stressen. Du kan læse om den her. Vil du gerne have hjælp til at komme videre og ud af binyretræthed? Så kan du melde dig på mit 12 ugers intensive hormonbalancerende kursus – Balancebabes – og få alle værktøjer du skal bruge for at komme videre!

Det var alt for mig for denne gang

Har du binyretræthed, og bliver du ikke hørt af din læge?  Føl dig endelig velkommen til at kontakte mig eller kommentere, hvis du har spørgsmål. På min instagram finder du gode råd til sunde retter og glimt fra mit liv. Følger du min facebook får du som den første besked når jeg skriver nye indlæg. Det vil også være her du kan finde rabatter, når jeg opstarter for mine 1:1 sektioner. Her på bloggen vil der være forskellige tips til et bedre og sundere liv!

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer, så smid dem enten på min facebook, send mig en besked på instagram, læg en kommentar på indlægget her. Du kan også sende mig en mail på kontakt@rejsentilsundhed.dk.

Skal jeg vise dig vejen?

Jeg vil gerne hjælpe dig tilbage i balance – og lige nu kan du komme med på mit 12 ugers mentorforløb, BalanceBabes, hvor du lærer at balancere dine hormoner naturligt – og komme tilbage til din sunde krop! Netop nu kan du spare 70% af prisen, og komme med for kun 987,-

Lyder det som noget for dig? Så læs mere om BalanceBabes her – eller tilmeld dig her!

Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.